Işık hızında küresel içerik dağıtım ağına bağlanın ve web varlığınızı güçlendirin

WordPress Kurulumu İçin Gereksinimler

WordPress bir sistem ve her sistem gibi sorunsuz ve stabil çalışabilmesi için bazı ihtiyaçları bulunmaktadır. Bu gereksinimleri madde madde açıklayalım.

1. Alan Adı (Domain)

Alan adı, internet sitenizin dijital dünyadaki ismidir. İnsanlar bu isim ile internet sitenize bağlanır ve etkileşim kurar. Birçok uzantısı olan alan adında, en popüler olanları .com, .net ve .org uzantılarıdır. WordPress kurulumu yani site yayınlamak için olmazsa olmaz bir hizmettir.

2. Hosting

Hosting, en basit hali ile e-postalarınızın, internet sitenizin dosya ve görsellerinin bulunduğu alan olarak açıklanabilir, alan adı gibi hosting hizmeti de hem WordPress hem de site yayınlamak için olmazsa olmaz hizmetlerden biridir. Üstelik sahip olduğunuz hosting paketiniz özellikleri internet sitenizin hızına doğrudan etkisi bulunmaktadır. WordPress için genellikle Linux tabanlı hosting paketleri seçilmelidir. Ancak “WordPress Hosting” olarak adlandırılan hizmetlerde bulunmaktadır. Bunlar WordPress siteler için özel konfigüre edilmiş sistemlerdir. Firmamızın da “WordPress Hosting” Teklif Alabilirsiniz paketleri bulunmaktadır.

3. WordPress Dosyaları

Yazımızın başında da belirttiğim gibi, WordPress bir sistem ve bu sistemi oluşturmak için standart WordPress dosyalarına ihtiyaç vardır. WordPress dosyaları için bağlantıyı tıklayarak, standart ve en güncel sürümü bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Unutmayın, bu dosyaları kişisel bilgisayarınıza değil hosting paketiniz içerisinde yüklemeniz gerekmektedir. Ek olarak nasıl yükleneceği konusunda yazımızın ilerleyen kısımlarında detaylı bilgi veriyor olacağız.

4. MySQL Veritabanı

WordPress sistemi bilgi ve verileri depolayabilmek için bir veritabanına ihtiyaç duymaktadır. Veritabanı içerisinde çeşitli tablolarda çeşitli veriler tutarak sistemin sorunsuz çalışmasına imkan sağlamaktadır. MySQL veritabanı hizmetine ekstra olarak sahip olmanıza gerek yoktur. Eğer bir Linux Hosting veya WordPress Hosting hizmeti sahibi iseniz sisteminizde bulunacaktır.

5. FTP İstemcisi

FTP, bir dosya transfer protokolüdür, WordPress kurulumda dosyalarınızı sahip olduğunuz hosting paketine yükleyerek FTP aracılığıyla yükleme yaparsanız daha sağlıklı olacaktır. Hosting paketinde “public_html” klasörü sitenizin dosyalarının bulunduğu ana klasördür. Tüm WordPress klasör ve dosyaları buraya yüklenmelidir.

FTP bağlantısı yapabilmeniz için FileZilla gibi bir istemci program kullanabilirsiniz. Hosting sağlayıcınızın size sağladığı bilgiler ile bağlantı sağlayabilirsiniz.

Kategoriler
ShentaWp Ayar
Duyuru: Web sitemiz aktif edilmiştir

Hemen kapsamlı hizmetlerimizi inceleyin!