Işık hızında küresel içerik dağıtım ağına bağlanın ve web varlığınızı güçlendirin

Veeam Backup Ne İşe Yarar?

Veeam, sanal makineler için özel yedekleme yazılımı oluşturmasıyla tanınır. Olağanüstü durum kurtarma teknolojisinde liderlik gösteren bir şirket. Veeam 2006 yılında kuruldu ve İsviçre’de yönetiliyor. Şu anda 4000’den fazla çalışanı ile 35’ten fazla ülkede yüz binlerce müşteriye hizmet vermektedir. Veeam Backup & Replication bir şirket şirketidir. Uygulamaları ve verileri yedeklemek, geri yüklemek ve çoğaltmak için hızlı ve esnek yazılım. Bu yazılım, sanallaştırılmış veri merkezi bileşenlerindeki, fiziksel sunuculardaki veya bulut tabanlı altyapıdaki verileri korumaya yöneliktir, en popüler hipervizörlerle uyumludur ve çeşitli bulut yedeklemeleri sunar. Hizmetler sorunsuz çalışır.

Veeam, başlangıçta sanallaştırma için geliştirildi ve sonunda fiziksel cihazları, bulut iş yüklerini ve Office 365’i içeriyordu, ancak hem yedekleme hem de replikasyon yeteneklerini tek bir üründe sunuyor. , Sanal makineleri kapatmadan replikasyonu sağlayarak sektöre öncülük ediyor.

Sanal makineyi geri yüklemeden hemen geri yüklenebilen, aracısız görüntü tabanlı yedekleme sağlayan yazılım. Çeşitli uygulamalar için kurtarma süresi 15 dakikadan azdır.

Veeam Nasıl Kullanılır?

Veeam Microsoft HyperV ve VMware vSphere platformları için geliştirdiği yedekleme yazılımının yeni sürümünü ve yeni özelliklerini içeren Veeam 10, 18 Şubat 2020’de yayınlandı. Aslında 2019 Veeam Backup & Replication 9.5 Güncelleme 3’ten beri Veeam Backup & Replication 10 sürümünün çıkmasını bekliyorduk ancak Veeam Forum açıklaması, Veeam kullanılmaya devam edeceğini söylüyor.

2019 yılında çıkacak olan güncelleme serisinin yeni özelliklerinde bilgiler verilmektedir. Veeam Replication sürüm 10’un 2020’nin ilk çeyreğinde kullanıma sunulacağını bildirdiler. 18 Şubat 2020’de Veeam Backup & Replication 10 sürümüne yeni özellikler eklendi.

Veeam Backup & Replication 10 üzerine kurulum yapıldıktan sonra birçok konfigürasyon yapılır. Birden çok Veeam Backup & Replication 10 HyperV yük devretme kümesi yedekleme işi veya Veeam10 VMware vSphere Backup işi yapılandırmış olabilirsiniz. B. Veeam Backup & Replication 10 Backup Repository veya Veeam. Bu gibi durumlarda, tüm yapılandırmayı yeni kurulan fiziksel veya sanal bilgisayar sunucusunda tekrarlamanız gerekecektir.

Tüm konfigürasyonu yeniden oluşturmak yerine, yeni Veeam Backup & Replication 10 ile tüm konfigürasyonu geri yüklemek için alınan konfigürasyon yedeğini kullanabilirsiniz.

İlk sunucumda Windows Server 2016 Datacenter işletim sistemi, 192.168.1.200 IP adresi ile W16DC olarak yapılandırılmış, Active Directory Domain Services yapılandırılmış ve bakicubuk.local kurulum adlı Active Directory domain ortamı bulunuyor.

Windows Server 2016 Datacenter işletim sistemine sahip W16VEEAM adlı ikinci bir sunucu, ilk ağ kartı 192.168.1.202/24’ün IP adresi olarak yapılandırılan Active Directory etki alanı yapısının bir parçasıdır. Bu sunucuda Veeam Backup & Replication 10 kuruludur. Bir Veeam yedekleme havuzu ve bazı Veeam Backup & Replication 10 HyperV yedekleme işleri de yapılandırılır. Bu sunucuda bir konfigürasyon yedeği yapılandırarak bir konfigürasyon yedeği gerçekleştirin.

Kategoriler
ShentaWp Ayar
Duyuru: Web sitemiz aktif edilmiştir

Hemen kapsamlı hizmetlerimizi inceleyin!